Een computer is te vergelijken met een auto. Een auto krijgt vaak eens per jaar een kleine, grote en APK beurt. Een APK beurt is zelfs verplicht indien u in het bezit bent van een auto. Natuurlijk is dit bij een computer niet het geval, maar regelmatig onderhoud is zeer zeker aan te raden!

In stap 1 t/m 6 zijn de werkzaamheden omschreven die wij aan uw pc verrichten bij groot pc onderhoud.

1) Schoonmaakbeurt van het systeem zelf.
Wanneer een pc nooit wordt opengemaakt kan hij, afhankelijk van de plek waar hij staat, enorme hoeveelheden stof aanzuigen die in uw systeem worden verzameld. Bedenk dat een pc een elektronisch apparaat is en dat dus altijd het risico bestaat dat er een vonk kan ontstaan of overspringen. Door zo’n vonk kan het stof dat in de pc aanwezig is gemakkelijk vlam vatten, met alle gevolgen van dien.

Naast het feit dat een schone pc veiliger is, is het ook zo dat een stoffige pc ten koste gaat van de performance van de processor. Wanneer de koeler van de processor onder het stof zit, kan deze niet meer optimaal koelen. Een processor die warm loopt presteert minder hetgeen direct ten koste gaat van de prestaties van uw pc. Wij maken de computer open en geven deze een grondige schoonmaakbeurt.

2) Uitgebreide hardware diagnose tests.
Met behulp van zorgvuldig uitgekozen software testen wij de componenten van uw pc zoals:
Het moederbord, de processor, het geheugen, de harde schijf(ven) en de grafische kaart.
Wij doen verslag van onze bevindingen en geven u persoonlijk advies.

3) Uitschakelen / verwijderen overbodige (opstart) programma’s.
Na de schoonmaak starten wij uw computer op. Vaak duurt het opstarten van een computer erg lang voordat u er fatsoenlijk mee kunt werken. Wij verkorten deze tijd door het opstart gedrag van geïnstalleerde programmatuur, welke gestart wordt tijdens het laden van windows, aan te passen. Programma’s die niet perse geladen dienen te worden tijdens het starten van windows, schakelen wij voor u uit. Tevens zullen wij de software lijst nalopen en eventueel overbodige software verwijderen.

4) Opruimen van de harde schijf.
Nadat wij klaar zijn met het controleren van software, verwijderen we alle tijdelijke internet bestanden. Dit zijn bestanden die de computer zelf onthoudt wanneer u surft op internet. Op drie plekken in uw systeem stapelen deze bestanden zich op, waardoor de computer steeds trager wordt. Tevens controleren en defragmenteren wij uw harde schijf (schijven) en repareren wij zo nodig de zogenaamde clusters, waardoor ongebruikte ruimte tussen bestanden verdwijnt en er extra beschikbare schijfruimte ontstaat.

5) Uitgebreide virus–, trojan–, spyware–, adaware scans.
Heeft uw computer vaak last van ongewenste pop-ups? Reageert uw computer vreemd? Werken bepaalde programma’s niet meer naar behoren? Met behulp van zorgvuldig uitgekozen software scannen wij uw computer op virussen, trojans, spyware en adaware. Wij gebruiken hiervoor meerdere professionele programma’s, waardoor uw pc gegarandeerd vrij is van ongewenste software. Indien u (nog) niet beschikt over een degelijke virusscanner zullen wij uw computer voorzien van een gratis, maar goede antivirus scanner.

6) Essentiële & Optionele updates voor windows / programma’s.
Nu uw computer na stap 1 t/m 5 alweer een stuk vlotter is, controleren wij of er nog beschikbare essentiële en/of optionele (windows) updates beschikbaar zijn voor de programmatuur op uw computer. Zeker de officiële updates van Microsoft voor Windows zijn van groot belang. Updates worden altijd na de eerste uitgave van een programma uitgebracht. Deze updates zorgen ervoor dat de structuur van het desbetreffende programma verbeterd wordt. Het is dus altijd verstandig programma updates te downloaden en te installeren. Bij groot onderhoud aan uw pc zorgen wij hier uiteraard voor.

Al met al zal uw computer na uitvoering van dit stappenplan aanzienlijk sneller functioneren.

De prijs van ons groot pc onderhoud (stap 1 t/m 6) is; € 89,00-

Groot pc onderhoud is ook verkrijgbaar op jaarbasis voor slechts € 84,00-
Graag verwijzen wij u naar de voorwaarden en overige diensten.

N.B. Naast groot onderhoud aan uw computer bieden wij ook klein onderhoud aan.

Share